Software voor schoolmaaltijden

Omschrijving

Nu de school enige tijd gestart is willen we u graag ons product voor het afrekenen van schoolmaaltijden aan u voorstellen.

Stap 1

Maaltijden

Elke leerling krijgt een bedrukte bankkaart met daarop Naam / klas / Barcode (barcode van zijn/haar klantnummer)
Met behulp van een scanner aan de kassa wordt zijn barcode ingescand.

De persoon aan kassa tikt de verkopen in (aan de hand van een programmeerbaar toetsenbord) en bevestigt de verkoop. Om snelheidsredenen worden deze verkopen in een tijdelijk lokaal bestand weggeschreven. Als gebruiker een reeds ingegeven klant opnieuw intikt, dan kunnen de ingegeven verkopen opnieuw opgevraagd worden.

Bij afsluiten van de kassa, worden de verkopen definitief weggeschreven als zijnde geleverd (leveringsbon wordt aangemaakt). Om de grootte van de database wat te beperken, worden de orderlijnen aan een bestaand (niet gefactureerd) order van die klant voor die maand gekoppeld.

Stap 2

Andere kosten (schoolreis, copies,…)

Met behulp van de module ‘Periodieke verzamelfacturatie’ kan men per leerling de onkosten ingeven. Dit kan op het einde van de maand gebeuren of per dag.

De onkosten kunnen ook per klas ingetikt worden (schoolreis / zwemmen /…). Na de keuze van de klant, krijgt men een overzicht van de leerlingen van die klas. Daar kan de gebruiker per leerling aanduiden of deze kost ook aan hem/haar moet aangerekend worden. Bvb. Leerlingen van klas 6A zijn op schoolreis geweest. Enkel leerling Bjorn was ziek die dag. Gebruiker kiest de klasgroep 6A en bij naam van leerling Bjorn vinkt men het vinkje uit. Daarna kan gebruiker de artikelen intikken die moeten aangerekend worden.

Vooraleer men de verzamelfacturatie laat lopen, moeten deze onkosten definitief weggeschreven worden (maw definitief leveringsbon aanmaken). Het systeem zal per leerling een aparte bon aanmaken met de ingegeven onkosten.

Stap 3

Facturatie zelf

Op het einde van de maand roept men de module ‘verzamelfacturatie’ op. Per leerling wordt er een aparte factuur opgemaakt met daarop de onkosten van deze maand (maaltijden / boeken, copies, schoolreis,…). Aan de hand van het departement kan men de artikelen wat groeperen.

Demo

Voor een gratis en volledig vrijblijvende demo: tel 0800 93 611.

Omnisoft

Reeds 30 jaar ervaring
Gebruiksvriendelijk software
Persoonlijke begeleiding
Modulaire opbouw
Software op maat
Elektronisch bankieren
Koppelen met Omnisoft 3
Software op maat
Windows & Apple compatibel

Informatie aanvragen