Software voor toegangscontrole zwembaden

Omschrijving

Toegangscontrole is feitelijk niets anders dan “Wie, waar en wanneer naar binnen mag”. Met andere woorden, een toegangscontrolesysteem herkent een persoon die in het bezit is van een geldig toegangsbewijs, bepaalt vervolgens of deze geautoriseerd is voor de betreffende locatie op het juiste tijdstip en verleent al dan niet toegang.

...

Maar toegangscontrole is meer! Toegangscontrole betekent continue beveiliging en vormt daarom een belangrijke schakel in vrijwel elk veiligheidsplan. Nog maar al te vaak worden de risico’s van een onderneming of instelling “tijdens openingsuren” onderschat. In veel gevallen is een bedrijf of instelling juist gedurende een volledige bezetting het meest kwetsbaar.

...

U kunt toegangscontrole toepassen op in- en uitgangen, maar het is ook mogelijk om de toegang tot bepaalde ruimtes of lokalen te controleren aan de hand van toegangscontrole bij deuren. Elektronische toegangscontrole brengt verder ook veel praktische voordelen met zich mee. Bij verlies bijvoorbeeld, is het pasje eenvoudig uit het systeem te verwijderen en daarmee onbruikbaar te maken. Bij verlies van gewone sleutels kunnen de problemen en kosten daarentegen behoorlijk oplopen. Verder is het met een simpele ingreep ook mogelijk om aanwezigheid van personen te registeren, waardoor de receptioniste van een bedrijf snel kan zien welke medewerkers/bezoekers aanwezig zijn.

Stap 1-3

Manuele bediening met drukknoppen

Via drukknoppen kunnen de tourniquets bediend worden

Alarmstand

Door middel van koppeling aan alarmcentrale of via schakelaars worden alle tourniquets in vrije stand gezet

Controlepaneel

Op de display is een volledig overzicht weergegeven van de stand van de verschillende tourniquets en per passage komt een melding van alle stappen. De tekst die op de schermpjes komt van de tourniquet verschijnt ook op het scherm.

Stap 4-5

Registratie voor personeel en technische ploeg via iTR10.

Met een RF-id-kaart kan men vrij in en uit. Indien gewenst kan dat gelogd worden dienstig voor later opvragen. De kaarten zijn koppelbaar aan een personeelsbestand met aanwezigheden, verlof, ziekte enz. zodat de toegang beheerd kan worden.

Gecontroleerde ingang zwemmer.

Ingang via groene kaart : de kaart ontvang je aan de kassa en je kan daarmee binnen aan een tourniquet. De kaart wordt ingeslikt.

Uitgang via een manueel draaihekken in 1 richting; bv een model van 2m hoog met baren om de 20cm.

Stap 6-7

Gecontroleerde ingang en uitgang voor de sporter.

Ingang via blauwe kaart : de kaart ontvang je aan de kassa en je kan daarmee binnen aan een tourniquet. De kaart ontvang je terug.

Uitgang : de kaart wordt aangeboden aan de uitgang en daarmee kun je buiten.

Gecontroleerde ingang en getimede uitgang

Ingang via blauwe kaart : de kaart ontvang je aan de kassa en je kan daarmee binnen aan een tourniquet. De kaart ontvang je terug. Op de display komt de eindtijd.

iming : 2 mogelijkheden; ofwel vooraf getimed door de kassier of wel start de tijd bij het inbrengen van de kaart aan de tourniquet 

Uitgang : de kaart wordt aangeboden aan de uitgang en daarmee kun je buiten. Is de tijd overschreden, dan komt een melding op de display dat je je moet melden aan de kassa.

Stap 8-9

x-beurtenkaarten

Aan de kassa kunnen bv 10-beurtenkaarten gekocht worden. Ofwel moet men zich telkens melden aan de kassa en krijgt men een blauwe kaart ofwel gaat men met deze kaart naar de tourniquets en kan men binnen en buiten. Al dan niet met tijdsbeperking.

Abonnementen

Er kunnen abonnementen aangekocht worden. Dan ontvangt de zwemmer een permanente batch met foto.

Bij een zwembeurt kan men de kaart scannen om de geldigheid te controleren en een blauwe kaart geven. Ofwel kan de zwemmer zich direct begeven naar de tourniquet, waar daar de controle gebeurd. In laatste geval geen visuele controle of het wel de kaart is van de betrokken persoon.

Demo

Voor een gratis en volledig vrijblijvende demo: tel 0800 93 611.

Omnisoft

Reeds 30 jaar ervaring
Gebruiksvriendelijk software
Persoonlijke begeleiding
Modulaire opbouw
Software op maat
elektronisch bankieren
koppelen met Omnisoft 3
Software op maat
Windows & Apple compatibel

Informatie aanvragen