Een back-up maken: De 3-2-1 Back-up Regel

 

Uw data is zeer kostbaar. Door allerhande factoren kan uw data plots niet meer voor handen zijn. Denk maar aan een stroomstoring, wateroverlast, diefstal, een virus of een hacker.  Wat nu?
De beste manier om u te beschermen tegen verlies van data is nog steeds het nemen van een back-up.
Hierbij stellen we voor steeds de 3 2 1 regel in acht te nemen.

De 3 2 1 regel is een gouden regel als het gaat om het nemen van back-ups van uw gegevens. Concreet zijn het de volgende regels:

  • Houd minstens 3 kopieën bij van uw data
  • Zorg dat de kopieën op minstens 2 verschillende media worden bijgehouden
  • Houd minstens 1 kopie op een andere locatie bij

 

3 kopieën van uw data

Houd minstens 3 kopieën bij van uw data. In deze 3 kopieën worden de originele gegevens ook meegeteld. zorg dus dat je 2 extra kopieën hebt van uw originele gegevens.
Hoe meer kopieën je hebt, hoe lager de kans om uw gegevens te verliezen. wordt jouw software bij ons gehost? dan zorgen wij voor deze kopieën.

 

2 verschillende opslagmedia

Het is niet goed om uw kopieën op hetzelfde toestel als uw originelen te bewaren. Door bijvoorbeeld een defect kan je uw data verliezen. Daarom is de gouden regel om minstens 2 verschillende types media te gebruiken. De harde schijf van uw PC of laptop is al een eerste opslagmedium. Een tweede opslagmedium kan een harde schijf, een USB-stick of een cloud-toepassing zijn.

 

1 kopie op een andere locatie

Houd er rekening mee dat het ergste kan gebeuren: brand of diefstal. Dan zijn alle back-ups verloren als ze op dezelfde fysieke locatie werden bijgehouden. Daarom stelt regel voor dat je 1 kopie buitenshuis bewaart: in uw privé-woning of via een cloud-toepassing. Zo bent u zeker dat bij een probleem op 1 locatie, u nog steeds de gegevens veilig hebt liggen in uw andere locatie.

 

Concreet

Vanmarcke Software kan u de nodige tools aanbieden om een sluitend back-up systeem te hebben zodat u zich geen zorgen hoeft te maken om uw back-up

Een voorbeeld hoe wij dit voor u kunnen oplossen:

  • 1 kopie wordt bijgehouden op uw toestel zelf (= de originele gegevens waarmee u werkt)
  • 1 kopie wordt met behulp van een automatische tool naar een USB-stick, externe harde schijf gekoppeld aan uw PC of een harde schijf in uw netwerk gekopieerd.
  • 1 kopie wordt met behulp van een automatische tool naar een online toepassing gekopieerd. Hiervoor hebben verscheidene oplossingen.
  • Via ons monitoring-systeem wordt uw back-up gemonitored zodat deze service blijft lopen.

Meer Info?

Wenst u meer info?
Contacteer ons op voor een gesprek of een vrijblijvende offerte

Contact